Back to top

Portfolio

Portfolio bekijken? Klik hier voor een beperkte selectie van publicaties in verschillende tijdschriften. Fotografie bij de interviews is van eigen hand.

MotoPlus

MotoPlus is al jarenlang het grootste motorblad van de Benelux. Belangrijke troef van het tweewekelijks verschijnende tijdschrift zijn de vaak in samenwerking met het Duitse Motorrad uitgevoerde producttests. Als oud-productspecialist van Slagwerkkrant en auteur van de Tipboek-serie is dat koren op Pinksterboers molen. Hij schrijft maandelijks een column voor MotoPlus en doet daarnaast ook andere artikelen.

De Doktersassistent

Voor het vakblad van de Nederlandse vereniging van doktersassistenten gaat Pinksterboer elke twee maanden op bezoek bij een doktersassistent die op een bijzondere plek werkt. Dat varieert van een nierfunctiekamer tot een luchtmachtbasis, ’s lands enige tattoopoli en een asielzoekerscentrum. Daarnaast verzorgt hij onder meer een rubriek met ervaringen van assistenten met een eigen soa-spreekuur.

Slagwerkkrant

Van 1985 tot nu toe schreef Pinksterboer honderden interviews, achtergrondartikelen, productbeschrijvingen en recensies voor  Slagwerkkrant, het blad waarvan hij zeven jaar hoofdredacteur was. Tweemaandelijkse publicatie, 100 pagina’s, glossy, en natuurlijk ook digitaal verkrijgbaar. De fotografie bij zijn interviews is meestal van eigen hand, zoals bij free-jazzdrummer Pheeroan akLaff en sessiemuzikant en producer Tal Bergman.

Seizoener

Seizoener, dat begin 2018 zijn vijftigste seizoen meemaakte, is het tijdschrift voor de vrijeschoolwereld. Gevraagd op basis van de foto’s die hij voor een speciaal katern maakte, levert Pinksterboer nu met regelmaat verhalen aan het blad. Veelal interviews met voormalig vrijescholieren zoals cellist Jeroen den Herder, componist Arnoud Noordegraaf en uitgever Femke de Wolf, maar ook verhalen over vrijescholen op onverwachte plekken (Peru, Gambia…) en andere artikelen.

Overige tijdschriften

Verder schreef en schrijft Pinksterboer incidentele bijdragen voor diverse sponsored magazines (food, gezondheidszorg, reclame), Ozon, Fysiopraxis, Onze Taal, Beroepskeuze,  Buma-Stemra Magazine, de Tuning-Gids, Music Maker, Music Minded, Meet Music, Backstage en de  drummerstijdschriften Modern Drummer, Drum!, Rhyhtm, Sticks en Drums & Percussion.